About

Mijn naam is Marleen Gaillard (1966), ik ben de  oprichter en eigenaar van MG Life Science. Ik studeerde Medische Biologie aan de universiteit van Leiden en ben gepromoveerd op onderzoek naar bot-vervangende  biomaterialen. Sinds 1996 ben ik werkzaam in de farmaceutisch industrie en ben daarnaast gecertificeerd coach, teamcoach en trainer. Naast mijn werk ben ik een fanatiek en succesvol wedstrijdzeilster en maak graag mooie reizen. Wil je meer van mijn gevarieerde carrière weten, bekijk dan mijn LinkedIn profiel https://nl.linkedin.com/in/marleen-gaillard

Mijn visie

Lifescience organisaties hebben als doel om innovatieve en goed werkende medicijnen, behandelingen en producten te ontwikkelen voor patiënten. Hiervoor is wetenschappelijke en technologische kennis van groot belang, maar zonder excellente communicatie, goede samenwerking en snelle besluitvorming gaat er veel kostbare tijd en energie verloren. Vooral in  complexe organisaties waar gewerkt wordt in multidisciplinaire, multiculturele en virtuele teams is meer kennis en aandacht voor “soft skills” de sleutel tot succes.

Mijn missie

Ik ben ervan overtuigd dat product ontwikkeling sneller en goedkoper wordt wanneer Lifescience organisaties, waar vooral veel wetenschappelijk en technische experts werken, meer investeren in het verbeteren van communicatie en samenwerking. Sneller en goedkoper is uiteraard goed voor de organisatie zelf, maar ook patiënten hebben hier baat bij. Verder helpt dit om de steeds maar stijgende zorgkosten binnen de perken te houden. Dit alles motiveert mij om mijn brede kennis en ervaring aan te bieden aan groeiende Lifescience start-up organisaties, nieuwe managers en ambitieuze professionals die hun steentje bij willen dragen aan het versnellen van de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, behandelingen en producten.

Waarom zou je met mij in zee gaan? 

  • Ik heb ruim 25 jaar ervaring in de farmaceutische industrie als Management Team lid, leidinggevende en project leider.
  • Ik heb expertise in project & portfolio management, process verbetering (Lean six sigma) en change management.
  • Ik heb gewerkt in veel verschillende afdelingen binnen de farmaceutische industrie, te weten Clinical Development & Operations, Project Management, Regulatory Affairs en Information Systems.
  • Ik werk meestal in multi-culturele, virtuele teams in een matrix organisatie. Hierdoor heb ik veel ervaring in het optimaliseren van de communicatie, samenwerking en besluitvorming in dit soort complexe teams.
  • Ik leid teams van hoog opgeleide ervaren professionals, terwijl ik zelf niet altijd expert ben. Vooral hierdoor heb ik leren omgaan met “niet alles zelf kunnen of weten”, “delegeren” en “loslaten van controle”.
  • Ik ben opgeleid als teamcoach, waardoor ik snel inzicht heb in teamdynamiek en met krachtige interventies de energie in het team weer te laten stromen.
  • Ik ben gecertificeerd NLP coach , waardoor ik gebruik kan maken van effectieve gedragsverandering technieken.
  • Ik ben gecertificeerd trainer en ontwerp zelf workshops/trainingen waarin ik al mijn kennis en ervaring verwerk.
  • Ik ben ook beschikbaar als consultant en interim assignments.
  • Ik maak voor elke opdrachtgever een fit-for-purpose programma bestaande uit (team)coaching, trainingen en/of consultancy.

English